Case

Vampyrernas afton på Operan

Kungliga Operan ville med den nyskrivna operan Dracula nå nya, yngre målgrupper. Vi tog fram konceptet med att göra genrepet till Vampyrernas afton och fyllde Operan med 1200 vampyrer, fick ett stort medialt genomslag och antalet besökare under 40 år steg från 15% till 23% under 2017.

SF-bokhandelns Magiska bal

Science Fiction Bokhandeln skapade, tillsammans med oss, en ökad kundnöjdhet genom en magisk bal på anrika Nalen. Westerling stod som producent och balen innehöll bland annat magisk musik, opera, datorspelsmusik, folkvisor med mera, allt lett av konferencier Rickard Söderberg. Över 500 gäster klädda som magiska väsen dansade hela natten. Foto: Izabella Englund.

Datatrions 15-årsfest

Företaget Datatrion AB fyllde 15 år och ville ha ett varmt och mysigt event som lyfte fram personalen och som inte var som alla andra. Med aktiviteter, personligt tilltal, tårta och glädje genomförde Westerling deras event. Foto: Izabella Englund.

FramtidsOpera på Operan

För att uppmärksamma den nyskrivna operan Tristessa beställde Kungliga Operan en glamorös kväll för framtidens filmstjärnor med Fredrik Strage som DJ. Operan fylldes med 1200 människor klädda som framtidens filmstjärnor med inspiration från the Capital i the Hunger games, Old hollywood glam och The met gala. Westerling tog fram koncept och producerade. Foto: Kalle Lantz

Spelhobbyförbundet Sveroks Riksmöte

Riksmötet är Spelhobbyförbundet Sveroks årsmöte och demokratiska höjdpunkt, då 175 deltagare från hela landet möts över tre dagar för att bestämma förbundets framtid. Westerling projektledde hela arbetet.

Kalla kriget-fest på Armémuseum

Armémuseet spred kunskap om Kalla kriget på ett nyskapande vis, med en stor temafest för 600 gäster. Vi var med och designade deltagande inslag, med allt från vakter vid muren till Susanne Lanefelt-gymnastik.

Game Night på Tekniska museet

För att sprida Tekniska museets nya dataspelsutställning Game On 2.0 så producerade Westerling Game Night. Över 1000 dataspelare samlades på Tekniska museet för att se utställningen före alla andra. Det var ett lyckat projekt; utställningen blev museets mest besökta någonsin. Foto: Ulf Benjaminsson

*

Riksdagen – Demokratin 100 år!

Riksdagen ville återskapa de 5 första riksdagskvinnorna för att fira demokratin och för att besökare på Kulturnatten skulle få träffa dem i egen hög person. Westerling rekryterade fem riksdagskvinnor, flera rösträttskvinnor, en talman och bidrog med manus, aktivitet, deltagande och roligheter i riksdagshuset. Kvällen hade nästan 4000 besökare.

Event för Paradox

Datorspelsföretaget Paradox ville ha ett event för sina 50 viktigaste journalister i fem dagar. Westerling producerade hela evenemanget genom att erbjuda möjlighet att prova ej ännu släppta spel samt ordna både trollkarlsbaluns och WWII-fest – allt i tema med företagets egna spel. Copyright: John Paul Bichard.

Fantastikscenen på Bokmässan

I samarbete med Sverok tog Westerling initiativ till att skapa Fantastiksscen på bokmässan år 2018. På fantastiksscenen möts fantasy, sci-fi och spel. Westerling är sedan dess ansvarig för projektledning av scenen, och 2019 innehöll den av 58 programpunkt och hade ca 2500 besökare.

Konferensen StoryTech

StoryTech är en konferens där teknik och berättande möts. Hur kan teknik användas för att skapa bättre och starkare berättelser? Region Gävleborg ville undersöka frågan och tillsammans utvecklade vi konceptet för konferensen. Konferensen hölls första gången 2015 för ca 75 deltagare, och har sedan dess genomförts varje år. Westerling stod för produktion i uppstarten 2015.

Artist in Residence på Riksteatern

Anna Westerling var ”Artist in residence” på Riksteatern och skapade ett deltagande rollspel baserat på Jane Austens roman Förnuft och känsla. Photo: John Paul Bichard

Arrangörskonferens åt spelhobbyförbundet Sverok

Spelhobbyförbundet Sverok har många duktiga unga arrangörer som medlemmar. Westerling arrangerade tillsammans med SJ en konferens där de tillsammans fick utvecklas inom ämnen som ledarskap, ekonomi, marknadsföring och logistik. Foto: Kalle Lantz

Dataspelsutställningen Game On

Game On var en dataspelsutställning inhyrd av det engelska kulturcentret Barbican som ställdes ut på Tekniska museet på över 700 m2. Westerling projektledde åt Tekniska museet. Foto: Anna Gerdén